Мушу ще й тут похвалитись...
Я є великою любителькою всяких затій, які можна швиденько довести до кінця та отримати мега-добрий результат :).
Нещодавно на форумі вичитала рецепт домашнього майонезу....Обіцяно було смачнющий продукт без Е-шок :). А виявилось, що ще й простий у приготуванні.
Отже, цитую авторку рецепта:
" Отже, маємо:  
три яйця
пів чайної ложки солі
2 ч.л. цукру (можна менше) 
2,5 - 3 ч.л. оцту 
перець 
часник до смаку 
1 ст.л. сметани
 1 ч.л. гірчичного порошку  (сметану і порошок можна не давати) 
олія (нам пішла вся, що на фото)  Збиваємо в блендері все, крім олії. Вливаємо олію: ллємо як заманеться, блендер і так не впустить більше, ніж треба. Тонкою цівкою ніколи не лили :).   В якийсь момент ножі в блендері починають "пробуксовувати", всередині  утворюється булька з повітря, в якій крутяться ножі, і майонез більше не  збивається. Це означає, що вже досить. Але, якщо у вас ще є нерозмішана олія, - її можна розкалатати ложкою і запустити блендер ще на кілька секунд, а потім повторити.
Збиваємо в блендері все, крім олії. Вливаємо олію: ллємо як заманеться, блендер і так не впустить більше, ніж треба. Тонкою цівкою ніколи не лили :).   В якийсь момент ножі в блендері починають "пробуксовувати", всередині  утворюється булька з повітря, в якій крутяться ножі, і майонез більше не  збивається. Це означає, що вже досить. Але, якщо у вас ще є нерозмішана олія, - її можна розкалатати ложкою і запустити блендер ще на кілька секунд, а потім повторити.  Виходить півлітри майонезу і ще трошки - дуже масткий, двома-трьома ложками можна розмастити  повну велику салатницю. Згадала:  майонез зберігається досить довго, одного разу ми поїхали  на море на два тижні, а банку з майонезом залишили на балконі. Був ще  добрий, ніц йому не бракувало.  "
Виходить півлітри майонезу і ще трошки - дуже масткий, двома-трьома ложками можна розмастити  повну велику салатницю. Згадала:  майонез зберігається досить довго, одного разу ми поїхали  на море на два тижні, а банку з майонезом залишили на балконі. Був ще  добрий, ніц йому не бракувало.  "
В мене вийшов густенький і запашний (трошки з часничком) соус - тепер тішусь і жую хлібчик з майонезиком :).
Смачного!
неділя, 4 грудня 2011 р.
Вихвалялка!
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
 
 
Немає коментарів:
Дописати коментар