неділю, 4 грудня 2011 р.

Вихвалялка!

Мушу ще й тут похвалитись...

Я є великою любителькою всяких затій, які можна швиденько довести до кінця та отримати мега-добрий результат :).

Нещодавно на форумі вичитала рецепт домашнього майонезу....Обіцяно було смачнющий продукт без Е-шок :). А виявилось, що ще й простий у приготуванні.
Отже, цитую авторку рецепта:
" Отже, маємо:
три яйця

пів чайної ложки солі
2 ч.л. цукру (можна менше)
2,5 - 3 ч.л. оцту

перець

часник до смаку


1 ст.л. сметани
1 ч.л. гірчичного порошку (сметану і порошок можна не давати)

олія (нам пішла вся, що на фото) Збиваємо в блендері все, крім олії. Вливаємо олію: ллємо як заманеться, блендер і так не впустить більше, ніж треба. Тонкою цівкою ніколи не лили :). В якийсь момент ножі в блендері починають "пробуксовувати", всередині утворюється булька з повітря, в якій крутяться ножі, і майонез більше не збивається. Це означає, що вже досить. Але, якщо у вас ще є нерозмішана олія, - її можна розкалатати ложкою і запустити блендер ще на кілька секунд, а потім повторити. Виходить півлітри майонезу і ще трошки - дуже масткий, двома-трьома ложками можна розмастити повну велику салатницю. Згадала: майонез зберігається досить довго, одного разу ми поїхали на море на два тижні, а банку з майонезом залишили на балконі. Був ще добрий, ніц йому не бракувало. "

В мене вийшов густенький і запашний (трошки з часничком) соус - тепер тішусь і жую хлібчик з майонезиком :).


Смачного!

Немає коментарів: