понеділок, 27 лютого 2012 р.

Солодкий букет

Нова приємність: тепер вмію робити ще одну цікавинку. Стандартні кроки: "проковтнута" наживка на форумі --> МК з інтернету --> швидким кроком по магазинах :)...

Але цього разу наперед не похвалюсь - доведеться дочитати до кінця!

Значить так: серед "інгредієнтів" у нас
- декілька цукерок такої форми, як "Зоряне сяйво"
- дерев"яні шпажки (такі, на яких продають невеличкі шашлики)
- гофрований папір
- ножиці
- всячина: скотч, дротики, клей....

Шпажки я купити не подумала. тому випросила в коханого старого мережевого кабеля :) - порубала його на шматки ... вийшло навіть цікаво :)

Значить так:

КРОК 1
Прикріплюємо цукерку до палички (як я вже написала, у моєму випадку, до шматка кабеля у вигляді трошки такої гнучкої палички). Насправді я прикріпила цукерку скотчем - дуже надійно, але видається мені, що над цим ще треба подумати-погуглити.


КРОК 2
Із гофрованого паперу (червоного) вирізаємо один трошки більший квадратик (зі стороною ~10 см) і багато менших прямокутничків.

Спершу у великому квадраті пальцями посередині ніби розтягуємо папір, випрямляючи "гофрованість" - виходить, що він ніби стає випуклим посередині. У цю ямку вкладаємо цукерку і краями обгортаємо її.

Інші прямокутнички ножицями підрізаємо у вигляді пелюстки: донизу тонше, а зверху кругло. І посередині так само робимо випуклості. Краї "пелюсток" ножицями закручуємо в той бік, де є випуклість (і відповідно не в той. де ямка :)).
Мають вийти класичні пелюсточки - і чим більше вони різні, тим природніше (отже, ріжемо "на око") :):
КРОК 3: і вже зрозумілий
Обгорнену цукерку, яка буде серединкою квітки, обкладаємо пелюстками. Краще їх накладати по черзі з різних боків квітки: тиць сюди і тиць туди :). Я притримувала пелюстки пальцями внизу, а вкінці скріпила їх флористичним дротиком.
КРОК 4
Беремося за стебельце. Але перед цим треба зробити для нашої троянди такі зелені "вусики", що підтримують пелюстки.

Із зеленого гофропаперу вирізаємо прямокутник десь 8 на 6. Тоді робимо заготовку:
Далі треба кожен "пальчик" зіжмакати на кінчику, імітуючи природні листочки. Я переконалась, що робити це найкраще вологими пальцями :)
КРОК 5
Прикліплюємо "вусики" під суцвіттям, заодно прикриваючи місце з"єднання пелюсток.
Далі вирізаємо довгий тонкий зелений прямокутник - для обгортки всього стебла.

От і все :). Троянда готова: симпатична, доступна у будь-яку пору року та ще й із солодким сюрпризом всередині! Залишилось "намотати" цілий букет :). До речі, можна ще поробити листочки: трохи гофропаперу і підручних матеріалів...

"З найкращими побажаннями!"

5 коментарів:

Анонім сказав...

Гарно. Так тримати, форумчанко.

Semochka сказав...

Шикарно ;)
Солодко ;)
Власноручно ;)
З любов'ю ;)

Olesya сказав...

Дякую :)

chrishoneybee сказав...

Блін, та на останній фотці фіг відрізниш паперові квітки від справжніх!!! о_О
...кльово...

п.с. До останнього моменту все думала що в моєму тюльпані теж є цукерка! :D

Olesya сказав...

:) З тюльпанчиком прокол вийшов :) (по секрету скажу, що я його вигадала зробити вже аж як запакувала подарунок - просто там папір з такими ж тюльпанчиками намальованими, от і виникла асоціація :) )

Тюльпанчик без цукерки, але з величезною любов'ю :)