середу, 26 березня 2014 р.

Бавимося по-королівськи файно

Така собі нотатка на пам'ять про гру-нове-моє-відкриття "Kingdom Builder".


...А ще - про вечір у товаристві двох аспірантів із групи АМРС (Applied Mathematics Research Centre) :).

Господар вечора - галантний та надміру щедрий веселун Хамід приготував смачнючу вечерю, як і обіцяв, у традиційному перському стилі.


А загадковий та обережний Ерен приволік величезну теско-торбу із, як виявилося, великими коробками базової гри "Kingdom Builder" та розширень до неї.


Отож, ми в такій камерній приємній компанії смакували м'яско із якимось зеленим овочем та рисом, хрумали горішки з кислинкою, і розбудовували свої володіння :)


Завданням гри є розкласти свої будиночки на розграфленому полі та захопити територію, але не довільним чином, а слідуючи правилам. Щоразу перед грою ці правила визначаються шляхом витягування карти. Скажімо, одного разу бали можуть нараховуватись за найдовші ряди будиночків, тоді як наступним завданням буде стояти якомога ближче до "гір". Цікавинкою гри є те, що правила змінюються, та й поле не зажди одне і те ж - у наборі передбачено їх кілька.


З першого ж разу мені вдалось "захворіти" грою. Особливо цікаво бавитися компанії із 3-х та більше гравців - тоді гарно проявляються стратегії один відносно одного, іноді відбувається стратегічне "міряння силами". Ну а супутні дружні пришпили тільки додають смаку :) - весело було спостерігати, як хлопці одне одного підколювали чи як по-німецьки педантичний Ерен не втомлювався перевертати Олесині хатки "з голови на ноги", кажучи - "ну де ти бачила, щоб хатки стояли на даху!?" :).

Ай лайк ит! :)

Немає коментарів: