понеділок, 28 квітня 2014 р.

"Гарбузята"

Ділюся рецептом, бо робила не вперше, а експеримент виявився повторюваним.

У нас із поїданням гарбуза є невелика проблема - чоловік фактично ні у якому вигляді його їсти не погоджується. Єдиний вихід - робити його якомога менше схожим саме на гарбуза :). От із такими "чорними помислами" я наштовхнулася на дівочому форумі на рецепт від однієї форумлянки... І фактично мали б вийти палюшки - але корисніші і веселіші на колір :). Тепер от не знаю, чи то дійсно рецепт такий файний, чи чоловік мене таки дуже любить (аж до готовності їсти гарбуз), чи зорі зійшлися :).

Перепощую рецепт майже без змін, так що копірайт не мій!

"Гарбузята"
500гр м’якоті гарбуза
3 великі картоплини
1,5 склянки муки
1ст.ложка крохмалю
3 ст.л тертого твердого сиру (якщо є змога – пармезан)
1 яйце
1ст.л солі
¼ ч.л чорного перцю.
На кінці ножа гострого червоного перцю.


Гарбуз ріжемо на величенькі кубики, і відварюємо у підсоленій водідо готовності. Картоплю відварити в мундирі, і дати повністю вистигнути. Холодний!!!! гарбуз і очищену картоплю пропустити через м’ясорубку (я мну "м'ячкою" для картопляного пюре :D), додати муку, сир, яйце, крохмаль, сіль, перець. Замісити тісто. Воно має бути досить липке, якщо дати більше муки то палюшки не буду такі ніжні і м’якенькі.

На газ ставимо каструлю з водою, доводимо до кипіння, а тоді температуру зменшуємо, щоб вода поволі булькала (без бурхливого кипіння). В воду даємо ложку олії і щіпку солі.

Далі в тарілку насипаємо досить муки, чайною ложкою ( я її час від часу вмокаю у підготовану воду - тоді тісто краще відлипає) набираємо тісто, кидаємо в тарілку з мукою, швидко обкачуємо аже руками, формуючи палюшки, і викладаємо на присипану мукою поверхню. Бажано робити маленькі порці і варити по черзі - бо вони м'якнуть і розтікаються.












Сформовану порцію палюшок акуратно опускаємо у воду, один раз виделкою або ручкою від дерев’яної ложки перемішуємо, щоб не злиплися, і за той час займаємося наступними. Як тільки палюшки спливуть - відразу виймаємо шумівкою. Дуже смачно додати підсмаженої на олії цибульки.



Їсти можна із шкварками, з сметаною або як гарнір :).

Смачного!


Немає коментарів: