понеділок, 23 грудня 2013 р.

Читалочки №2,3

Так-с. По свіжих слідах проковтнутих книг.... :)


Щойно закінчила читати "Квіти для Елджернона" автора Деніела Кіза (Daniel Keyes). Насправді є як оповідання, так і роман з однаковою назвою та фактично тим же сюжетом - другий "виріс" із першого. Обидва твори у свій час отримали нагороди, що є справою рідкісною. 

Зміст оповідання дуже незвичайний: фактично ми читаємо щоденник чоловіка із вродженою вадою, відсталого у розвитку. Поза тим Чарлі Гордон має щире і добре серце, відкритий до людей і вміє мріяти. А мрії його, здавалося б, такі прості - навчитися читати і писати, що в його розумінні означає стати розумним та, нарешті, "таким, як усі". І ось трапляється унікальний шанс - герой погоджується стати піддослідним у експерименті, завдяки якому може підвищити власний IQ. Спосіб написання книги, як на мене, є дуже специфічним - адже в міру порозумнішання Чарлі, його письмо стає все грамотнішим і виразнішим. Взагалі ...... читається на одному подиху.




Ну а перед тим був цикл (7 книг) дуже жіночий...але таки із домішком історичності :). Вікіпедія так і описує жанр письменниці Жюльєти Бенцоні (Juliette Benzoni) - історичний роман. Цикл "Катрін" - це такі милі жіночому серцю(і змученій після робочого дня  голові :)) любовні перипетії, а попри те - Париж, Діжон, Орлеан..... слабохарактерний французький король Карл VII, амбітний герцог Бургундії Філіп Добрий, Орлеанська Діва Жанна д'Арк...


1 коментар:

chrishoneybee сказав...

Треба тепер зробити дві речі:
- підписати тебе на goodreads, .щоб складати туди твої почитальні враження
- авторизувати твою пошту для мого кіндла, будеш мені все найцікавіше прямо на гаджет засилати :) ..от як #2 - заінтригував! :)
П.с. сестра, яка по телефону замість книжки - то Настя, пра? :)